onsdag 18 november 2009

Märkliga saker händer i Täby?

Den värdering som kommit fram till att Tibble Fria Gymnasium ska betala 6,6 mkr till Täby kommun kallas med kraft både av kommunen och av företaget som gjort den för oberoende. Samtidigt hänvisas i värderingen till uppdragsbrevet från Täby kommun. Företaget har alltså fått ett skriftligt uppdrag från kommunen. Det är i och för sig inget konstigt med det.

I måndags (16 november) bad jag att få ta del av detta uppdragsbrev. Givetvis är det intressant att se hur kommunen formulerat uppdraget till det företag som ska göra värderingen. Med viss förvåning mottog jag beskedet att detta var omöjligt. Kommunen överväger att hemligstämpla brevet. Jag framförde att kommunen är skyldig att lämna ut brevet eller snabbt återkomma med besked om så gjorts och på vilka grunder beslut om hemligstämpling i så fall fattats.

Idag, onsdag eftermiddag, har varken brev eller besked noterats. Det måste betraktas som ytterst märkligt att en ledamot av kommunstyrelsen inte får ta del av hur beställningen av värderingen ser ut. Jag förutsätter att fördröjningen har fullgoda skäl och att tanken på hemligstämpling avskrivs. Om kommunen väljer en hemligstämpling blir det mycket intressant att ta del av motiven för detta och vilket lagligt stöd man hänvisar till.

1 kommentar: