onsdag 31 mars 2010

Regeringen satsar på sommarjobb - hur blir det i Täby?

Den borgerliga regeringen satsar nu särskilt på barn och ungdomar. Denna består av tre delar; flerbarnstillägget i barnbidraget höjs med totalt 700 miljoner, 100 miljoner satsas på sommarjobb för skolungdomar och sommarskolinsatser får ökat stöd med 20 mijoner.

Sommarjobben gäller jobb i kommuner, landsting och i ideella föreningar. Syftet är kommunal he- eller deltidsanställning i 2-8 veckor under tre sommarmånader. De pengar som satsas, 100 miljoner, beräknas kunna skapa ca 15 000 heltidsjobb.

I första hand gäller det ungdomar som lämnar grundskolan eller har gått gymnasiets första eller andra år. Det kan t ex handla om fritidsverksamhet, äldre- och handikappomsorg, uppgifter inom föreningslivet och parkskötsel. Detta kommer att ge betydligt bättre möjligheter för ungdomar som av egen kraft eller särskilda skäl inte har möjlighet att ordna sommarjobb.

Hittills har Täbys politiska ledning varit ointresserad av åtgärder för sommarjobb. Eller rättare sagt, det får inte kosta en krona. När nu alliansregeringen verkligen anstränger sig för detta borde Täby kommun givetvis nappa på möjligheten.
Att pengar kommer från staten gör det ännu bättre.

Vi väntar med spänning på Täby kommuns reaktion.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar