lördag 20 mars 2010

Nu satsas det på sommarjobb för unga, men inte i Täby

Dagens Nyheter rapporterar att sommarjobben i kommunerna är på väg tillbaka. Intresset är stort och en tredjedel av kommunerna har valt att erbjuda fler platser än i fjol. Orsaken är förstås att många ungdomar inte har de kontakter som ofta krävs. Sommarjobben ordnas både av kommuner och av det privata näringslivet. Lönerna i landet varierar mellan 22.60 kronor per timme och 96 kronor.

Stockholms kommun har 3000 sommarjobb. Staden har också utmanat företagen och de kommunala bolagen på att skaffa fler arbetstillfällen för unga. Arbetslinjen gäller och att ungdomar får tre-fyra veckors sommarjobb är mycket angeläget.

Täby kommun engagerade sig en gång i tiden med framgång för sommarjobb. Så inte nu längre. Folkpartiet avsatte i sin budget över en miljon kronor för sommarjobb.

Moderaterna och KD tycker inte att kommunen ska ägna sig åt detta. Kanske är förhoppningar om framtida skattesänkningar viktigare.

Här är ännu ett exempel på ett område där Täby kommun skiljer ut sig från flertalet andra kommuner. Det är dystert.

1 kommentar:

  1. Det märkligt inte Täby kommun förstår hur viktigt det är att ge ungdomar möjlighet att få sommarjobba. För där finns jobb lite överallt och framför allt utomhus i naturen. Se så skräpigt och stökigt det är vid en del av kommunens skolor, se t ex Gribbylundsskolan och dess närhet.
    Det är bra Mats du tar upp det här! Vi i Fp ska alltid erbjuda våra ungdomar sommarjobb!

    SvaraRadera