onsdag 3 februari 2010

Nu går skam på torra land

Johan Taube, ordförande i stiftelsen Karby Gård, är sedan slutet på 1990-talet en uppskattad konferencier på Täby kommuns galakvällar då bland annat kulturpriset delas ut. I fjol fick han också äran att vara konferencier på Täby kommuns nationaldagsfirande. Den 6:e juni firas just på Karby Gård och på programmet står bland annat middag och välkomnande av nya svenska medborgare.

I valet 2006 ställde Johan upp för moderaterna i Täby och blev invald i kultur- och fritidsnämnden. I höstas meddelade Johan att han lämnar moderaterna och sina uppdrag för att i valet 2010 kandidera för Folkpartiet.

Nu får hans ställningstagande konsekvenser. En tjänsteman på kulturförvaltningen framförde per telefon att en överordnad meddelat att han inte får fortsätta sitt uppdrag den 6:e juni. Detta är helt uppenbart en följd av hans politiska engagemang för Folkpartiet. Med största sannolikhet har nämndens politiska ordförande, i stället för att själv ta ansvar för sitt beslut, gett uppdraget till enhetschefen, som i sin tur lämnat det vidare.

Johan är en uppskattad och omtyckt kulturpersonlighet i Täby, och ingen kan säga något annat än att han är mycket lämpad för uppdraget. Detta är rent ut sagt bedrövligt. Det är viktigt att skilja på sak och person. Och allt får inte förvandlas till ångestfylld partipolitik.

3 kommentarer:

  1. Hej Mats!

    Är du förvånad? Jag blev t.o.m. överraskad att Johan fick leda kulturgalan i höstas.

    Jag hoppas dock att Johan inte tappar sugen för detta "inskränkta" beslut, utan har som ambition att tillsammans med vår Agneta Bjerregaard vill leda KFN under nästa mandatperiod.

    Ha´de`

    /Conny

    SvaraRadera
  2. Hej,

    Jag blir förfärad över detta maktmissbruk - när sådant här händer upplever jag att de personer som sitter på taburetterna är farliga, vad blir nästa steg?

    Nu är M på samma nivå som S varit i många år - du som individ är till för "staten"...

    //PW

    SvaraRadera
  3. Moderaterna är så "ego-styva i korken" så, man riktigt skäms vara Täby-bo.

    Johan Taube är en alldeles utmärkt och kompetent
    person att vara konferencier i kulturella sammanhang!Låt honom så förbli!

    Jag håller verkligen med Mats, "nu går skam på torra land"!
    //Marga

    SvaraRadera