lördag 10 oktober 2009

Bra besked från moderaterna om Slottsparksskolan

Jag läser i Täby Danderyd tidning att föräldrarna nu fått beskedet att Slottsparksskolan ska byggas ut för 8 klasser. Det är ett bra och glädjande besked. Det är viktigt att politiker kan lyssna på andra och ändra på tidigare fattade dåliga beslut. Föräldrar och invånare ska veta att det är möjligt att påverka och att det är viktigt med uthållighet och effektiv opinionsbildning. Trots allt är det medborgarna som äger kommunen – inte de styrande politikerna.

Moderaterna beslöt vintern 2007 att bygga en ny skola på Näsa Ängs tennisbanor och bygga om Slottsparksskolan till en stor förskola. Jag själv och folkpartiet svarade direkt att det enda rimliga är att bygga ut Slottsparksskolan (som skola) och att lösa efterfrågan på förskoleplatser på olika sätt om den visar sig svår att tillgodose. Vårt förslag och våra argument sablades ned helt av Täbymoderaterna.

Tänk så mycket tidsspillan, oro, osäkerhet och också kostnader vi kunnat undvika om rätt beslut hade fattats direkt redan 2007. Redan då hade frågan utretts i två år. Vi och säkert också föräldrarna är glada för beskedet. Det räcker långt. Några andra kommentarer, reflexioner eller slutsatser från de styrande förväntar vi oss inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar