tisdag 19 januari 2010

Täby missar skol-VM i badminton

Täby har nu missat chansen att få arrangera skol-VM i badminton. Svenska Skolidrottsförbundet och Täby Badminton har sedan mars 2009 arbetat för att få 2012 års skol-VM till Täby och den nya badmintonhallen.

Redan i februari gjordes ett program och planering för tävlingen vilket sedan följdes av en budget. Under hela 2009 försökte arrangörerna utan att lyckas få positiv respons från Täby kommun.

I början av december skrev Svenska Skolidrottsförbundets ordförande Leif Larsson ett brev till kommunstyrelsen vilket jag fick för kännedom. Han tror i brevet, med tanke på Täby Badminton och på den nya hallen, att Täby kommun är särskilt angelägen att i konkurrens med andra städer och länder få arrangera tävlingen. Så väl var det inte.

För anordnande av Skol-VM krävs stöd från och samarbete med den aktuella kommunen.
Förbundsordförande Larsson ville att Täby kommun skulle ställa sig positiv till arrangemanget och att föreningen får det stöd som ekonomiskt och kulturellt krävs för att genomföra tävlingarna. Detta skulle kunna ske genom ett förhandsbesked om stöd till den budget som föreningen gjort i samråd med Svenska Skolidrottsförbundet. Leif Larsson önskar i detta ärende en träff med ledningen för Täby kommun.

Nu har tiden runnit ut. Annan plats för skol-VM 2012 är utsedd. Täby kommun var inte intresserad. Vad jag förstår har brevet från början av december inte besvarats. Kanske anser den politiska majoriteten att detta inte är något som kommunen ska ägna sig åt. Regeringen har en annan uppfattning. I idrottspropositionen beskrivs behovet av stöd till arrangörer för att fler internationella evenemang ska förläggas i Sverige.

Det är å andra sidan inte första gången som den politiken som förs i Täby är en helt annan än den regeringen står för.

1 kommentar:

  1. Marga, liberal och badmintonengagerad2 februari 2010 kl. 13:42

    Att Täby kommun missat stödet som behövs för att genomföra skol-VM i badminton 2012 är bedrövligt
    att konstatera. Det är här i Täby i den nya, fina hallen sådana tävlingar ska hållas.
    Vet ni inte vad badmintonsporten betytt och betyder för oss alla badmintonspelare, f d och nuvarande, gamla och unga? Täby badminton och Rospiggen är och kommer säkert förbli Täbys - genom alla tider - största fritids!
    Dom borde skämmas, dom som missat skol-vm:et!

    SvaraRadera