onsdag 2 november 2011

Bristfällig "information" från (S) i Täby

Conny Fogelström är oppositionsråd för (S) i Täby kommun. Socialdemokraterna har 8 mandat av 61 i fullmäktige. Då ca 80 procent av väljarna röstar borgerligt är det en i många avseenden en otacksam uppgift.

Hans uppgift är att granska majoriteten och att framföra kritiska synpunkter. Oppositionen i en kommun är omistlig för demokratin och att han framför kritik är helt naturligt. Men samtidigt som kritik framförs är det viktigt att ge medborgarna en korrekt och komplett bild av vad som sker i kommunen.

Valet gav inte (S) några nya mandat i Täby. Folkpartiet däremot vann 7 nya mandat och har denna mandatperiod 10 fler än (S). Det är förklarligt att Conny Fogelström därför med jämna mellanrum siktar in sina attacker på Folkpartiet.

I valrörelsen ville Folkpartiet återinföra nolltaxan för föreningarna i kommunala lokaler och återställa aktivitetsbidraget till 70 kronor. Under förra perioden sänktes stödet till 50 kronor per aktivitet.

Nolltaxans återinförande var en av 3-4 punkter av 30 som Folkpartiet inte fick gehör för i förhandlingar och kompromisser med övriga allianspartier. Detta har vi redovisat öppet och redan 2 gånger ventilerat utförligt i fullmäktige. I stället höjdes aktivitetsbidraget till 70 kronor redan i år. Majoriteten har också enats om att föreslå en fortsatt höjning till 90 kronor 2012. Så högt har aktivitetsbidraget aldrig tidigare varit i Täby.

Systemet med avgifter för kommunala planer och lokaler har satt sig hyfsat och föreningslivet ”står nu ut” med hyrorna. Höjningen av aktivitetsbidraget till 90 kronor kompenserar gott och väl den avgift föreningarna betalar för barn och ungdomar. Dessutom, och det är viktigt, så gynnar ett högre aktivitetsbidrag alla föreningar, även de med egna eller externt hyrda lokaler. För att inte tala om idrotter som orientering m fl.

I sitt senaste nyhetsbrev ondgör sig Conny Fogelström (S) återigen över Folkpartiets ”svek” och över de konsekvenser som en utebliven nolltaxa får för föreningslivet.

Han väljer i sin ”information” till läsarna att undanhålla det faktum att aktivitetsbidraget ska höjas till 90 kronor. Det är en trist typ av politisk opinionsbildning. Lyckligtvis så är den lätt att genomskåda, inte minst för alla i föreningslivet som gläds åt aktivtetsbidraget.

1 kommentar:

  1. Varför skriver ni inte att ni ska avveckla den kommunala hemtjänsten. Ett kvinnodiskriminerande bslut då lönerna i den privata hemtjänsten är lägre och en av anledningarna till högre kostnader i den kommunala hemtjänsten

    SvaraRadera