lördag 16 oktober 2010

Förhandlingar för fyra år framåt

Valet resulterade som väntat i en kraftig borgerlig majoritet på ca 80 procent i Täby. Det är både naturligt och demokratiskt att detta leder till en borgerlig koalition. För närvarande pågår förhandlingar mellan Folkpartiet, Moderaterna, Kristdemokraterna och Centern. Allas bestämda ambition är att få till stånd ett fyrpartistyre i Täby.

Om fyra partier styr tillsammans betyder det att ca 80 procent av väljarna ska kunna känna att de står bakom den förda politiken. Alla partierna har som mål att tillsammans göra Täby bättre. Men det tar naturligtvis tid för fyra partier med samsyn i mycket men med olika hjärtefrågor och en del konfliktfrågor att komma fram till ett gemensamt program.

Före valet hade den så kallade alliansen (M + KD) som styrde Täby 38 mandat av 61. De två övriga borgerliga partierna 13 av 61. I valet fick M 26 mandat, KD 2, FP 18 och C 3.

Det som är viktigt efter alla val är att väljarna ser att deras uttalade vilja får genomslag i den politik som förs. Det betyder att det blir en del förändringar i Täby. Förhandlingarna går framåt och tids nog kommer resultatet att redovisas. Tills vidare får Täbyborna hålla till godo med partiernas valprogram och med valresultatet.